cuti-cuti melben

waduh waduh... lama sungguh x dihapdate belog ni... berhapak dan berhabuk dah agkanye... kenapa ye.. kalau nak kata sibuk, tu alasan paling tipu sekali sebab for the last sebulan setengah yg lepas i've been memerap dekat rumah meng'enjoy' my winter hols.... mungkin lama sgt memerap, idea nak menulis pun dah jadi perkasam, so tak tertulislah apa2... tapi terharu laa jugak bile bukak balik lepas 3 bulan, tgk2, masih ada jugak org yg sudi menyinggah di blog kerdil ni...huhu...

well, ni nak cerita pasal what i did during my winter hols... seperti cuti2 winter sebelum ni, saya tidak kemana-mana melainkan stay di bandar melbourne yg weathernye sejukla super... nerdnye u may think, dahlaa cuti kemain lama, duk terperuk je ke kat melben tu... apa ingat best bebeno ke melben tu...

hmmm..... biasa2 xdelah best sgt... tapi this time around ia menjadi best teramat super.... kenapa? sebabbbbb.... kawan2 adelaide sume dtg visit me.... mak, gile perasan... xdelah... they all, and also ramai lagi umat Malaysian Australia semua menyinggah ke melben untuk main NCG which is like an annual gathering of sports and conferencing here dkt oz.... n sbb my adelaide friends taik hidung masin sket (jgn mare) x nak bayar duit accom, diorg pon meng'accom' di teratak usangku di Amess st ni....

so, nak dijadikan cerita, besides dtg utk main sports, they all jugak dtg utk cuti2 melben which translates into 'makan2 melben'.... habis laa melayang diet planku entah kemana... sampai2 or maybe even b4 sampai lagi diorg dah mintak list kat mana tmpt best nak makan... x caya? x caya? tgk ni buktinye....

list kedai makan ehsan fb Noin

nak lagi best is that, i yang org melben sendiri pon macam extra excited pegi meneman diorg makan macamlaaa x leh nak pegi hari2..... huhu... so macam2 laa kitorg try dari yg indon ke italian ke turki ke indian ke whatever jelah.... asal nama halal, kitorg main taram... masa tu kalori x pikir, duit apatah lagi.... seronok katakan.....but the best sekali mesti laa yg ni....taraa.....

eskem EL DOLCE FREDO limited edition yg sedap super.... limited sbb a few days lepas diorg sampai, kedai tu dah nak tutup dah sbb winter2 mana org makan eskem ye dak...

haaa.... tapi bukanlaa melantak je keje diorg ni.... sempat jugak laa meround2 city melben... ni adala sikit gegembar (pics ni sume amik kt fb org lain sbb malas nak bawak kamera jalan2)

walaupun x main apa2, still menyibuk dtg opening NCG sbb dpr pappa roti free


melbourne museum yg belakang umah je tapi x penah habis jelajah


dekat shrine of rememberance yg eventho dah duk sini 3 tahun, beru first time pegi...

then dah sudah bejalan keliling city, sempat laa jugak kitorg road trip ke phillip island... tapikan, road trip kali ni bertema, temanya adalah: cuma pegi mana2 tempat yg x payah bayar nak masuk a.k.a destinasi budget xpon free tros... hehe... jadinye kitorg kelilingla pulau phillip tu n benti2 kat tempat yg ada lookout yg cantik2...

nampak x kat belakang tu ada ala2 Nora Elena gitu...


dekat the nobbies yg sejuk bangettttt

and untuk finale..... we went to Lake Mountain untuk main snow.... huhu.. tempat paling feveret untuk pegi main becoz its sooooo beautiful and the snow is just amazingly soft... this time around malas dah nak buat snowman, buang masa je, amik gambar ngn snowman dah siap sudah... but we did engage in a crazy snowfight yg giler dahsyat....

nak snowfight kena cari kedudukan yg strategik utk menyerang n defend

siap bukak warung ABC from fresh snow lagi...yummm

main tobogan macam budak kecik

the crew

ok, b4 ending post yg super panjang n full ngn gambar ni, nak share jugak video perjalanan kitorg yg dipenuhi dgn kebisingan dan ke'excited'an yg over.....seb baik budak2 ni bukan btol2 anak ak, kalau x dah lama kena pelangkung agaknye....hehheeh....

video

2 comments:



amirulhazwan said...

askrem tu x ak x pegi lg. kt mana tu?

Anith Aziz said...

el dolce fredo kat lygon... dkt2 lazzat